امروز روز سرنوشت سازی است. تیم های ایران و ایرلند برای حضور در جام جهانی باهم رقابت می کنند و برنده بازی راهی جام جهانی خواهد شد. از تاکسی گرفته تا نانوایی، از مهمانی گرفته تا جلسات رسمی همه جا صحبت از فوتبال است و ترکیب احتمالی تیم ایران. راننده تاکسی می گفت که ما چنانچه ده دقیقه اول را سراسر حمله باشیم مطمئنا زننده گل اول خواهیم بود و زننده گل اول برنده بازی است، حال بر اساس کدام آمار خدا می داند.
چند خط بالا گوشه ای بود از آنچه شما می توانید در تمام مسائل آن را بست دهید. ما مردمی هستیم که در تمامی امور کارشناسی بی بدیل هستیم و کسی نمی داند این همه اطلاعات چطور در ذهن ما قرار گرفته و این قدرت تحلیل چطور و بر اثر کدام تلاش به دست ما رسیده است.
یکی از چیزهایی که به شدت و بدون داشتن ذره ای اطلاعات در مورد آن حرف می زنیم مباحث علمی- مذهبی است. گلاب به روی مبارکتان در تاکسی نشسته بودم در آن زمانی که هیچ دانشمند احمقی به فکر تولید کرونا نیفتاده بود. از قضا صحبت از مشروبات الکلی شد و عزیزی که در تاکسی کنار راننده نشسته بود نکته ای علمی را بیان نمودند که هنوز با یادآوری آن کمرم تیر می کشد و هر چه اصرار می کنم که وینستون بکشد گوش نداده و تیر می کشد مانند هلو... آن بزرگوار می گفت: همین سیبی که ما می خوریم وقتی وارد بدن می شود از خود الکل تولید می کند پس حالا که بدن ما نیاز به الکل دارد ما خودمان الکل مورد نیاز آن را تامین می کنیم با خوردن روزانه الکل.
این یک مورد کوچک بود از خرمن لا یتنهایی علوم ما و ارتباط با تمام عوالم. حال حاصل مطلب این می شود که عده ای تا اتفاقی در مملکت می افتد نظام و انقلاب و اسلام را مقصر می دانند در حالی که هیچ اطلاعاتی ندارند و صرفا از ترس اینکه مردم نگویند این بنده خدا لال بوده ارئه مطلب می کنند. هر کس از اسلام می خواهد بداند یا به باید به قران رجوع کند یا سنت پیامبر و ائمه اطهار. حال من به گوشه ای از ظرافت آنچه در مبانی مدیریتی اسلام وجود دارد اشاره می کنم تا شما خودت بخوانی حدیث مفصل از این مجمل.
امیرالمومنین علی علیه السلام فردی را برای گرفتن مالیات به محلی روانه می کند. دستورات فراوانی از نوع ورود، برخورد با اهالی و حیوانات، ورود به گله و انتخاب نوع حیوان و غیره به او می دهد. اما نکته حائز اهمیتی که شاید شما در هیچ جایی به جز در مبانی مدیریتی اهل بیت مشاهده نکنید آقا به مامور خود دستوری می دهد که در پاراگراف بعد آن را مشاهده خواهید کرد.
انتخاب چوپان!!! (نامه 25 نهج البلاغه)
ای کسانی که ایمان آوردهاید! یهود و نصاری را ولّی (و دوست و تکیهگاه خود،) انتخاب نکنید! آنها اولیای یکدیگرند؛ و کسانی که از شما با آنان دوستی کنند، از آنها هستند؛ خداوند، جمعیّت ستمکار را هدایت نمیکند
خودشیفتگی و توهم عقل کل بودن و عادت به نصیحت کردن، مرض خیلی از مردم توی کشور هست
در مورد قسمت دوم هم هروقت مردم برای انتخاب ذره ای تفکر به خرج بدن، همه چی درست میشه
موفق باشی